Ђурић: Неопходан притисак ЕУ

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас у разговору са амбасадором Словеније Изтоком Јарцом, да је  неодговорно понашање Приштине стални извор настабилности у региону, због чега је неопходно да Европска унија, укључујући и њене балканске чланице, изврши директнији притисак како би се од такве праксе. одустало.
marko djuric
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Ђурић је рекао да је до застоја у дијалогу Београда и Приштине дошло јер политичким лидерима Албанаца није стало до дијалога, што потврђује њихово упорно одбијање да повуку таксе на робу из централне Србије, наводи се у саопштењу.

Све чешћи једнострани потези Приштине, осим што онемогућују наставак било каквог смисленог дијалога, Србе на Косову и Метохији доводе на ивицу угрожености физичког опстанка, указао је Ђурић.

Србима се систематски, како је упозорио, све отвореније ускраћују елементарна политичка и људска права, чиме се поништава све што је протеклих година кроз бриселски дијалог чињено како би се ситуација на терену нормализовала и створили услови за поправљање међунационалних односа.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести