Ђурић о честитки Трифуновића новој влади у Приштини

БЕОГРАД:  Потпредседник ГО СНС Марко Ђурић критикује Сергеја Трифуновића због тога што је новој влади привремених институција самоуправе у Приштини честитао чак пре него што је то урадила званична Тирана, те закључује да то довољно говори "о Трифуновићевој политичкој озбиљности".
marko djuric
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

"Трифуновић играјући се политике очигледно без елементарног разумевања наноси штету Србији, јер код српских противника ствара утисак да су Срби политички несвесни и да нису способни да се уједине ни око најелементарнијих државних и националних интереса", наводи Ђурић у саопштењу које је доставио медијима.

Он коментарише да избором овакве владе привремених институција у Приштини могу да буду обрадовани само "најгрђи српски аутошовинисти и пајаци који су залутали у политику".

"Људима који најављују милитаризацију наше јужне покрајине и масовно наоружавање Албанаца, који заговарају реципроцитет у односима са Београдом и чини све да Србију истисне из наше јужне покрајине може да честита само неко ко свесно ради у интересу независности Косова, или неко ко је изгубио разум од прекомерне употребе опијата", наводи Ђурић у саопштењу.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести