Ђурић: Приштина опструира истрагу убиства Ивановића

БЕОГРАД: Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је вечерас да би представници Приштине требало да коначно одговоре зашто систематски опструирају истрагу убиства Оливера Ивановића, уместо што стално настоје да његову смрт искористе за нападе на Београд и председника Србије Александра Вучића.
marko djuric, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

"Доказани расиста Енвер Хоџај део је укупне хистеричне реакције на логично постављена питања Београда, иза којих стоји само искрена жеља и намера да се расветли један гнусан злочин и правди приведу његови починиоци и наручиоци", саопштио је Ђурић реагујући на оптужбе заменика косовског премијера.

Он оцењује и да је стално настојање да се смрт Оливера Ивановића искористи за салве напада на Београд и председника Вучића можда део одговора на питања Београда о мотивима убиства и разлозима за скривање доказа и ометање истраге.

"Уместо што време и снагу троше надмећући се у увредама на рачун преседника Србије Александра Вучића и покушавајући да србофобијом импресионирају своје јавно мњење, представници Приштине би требало да коначно одговоре зашто систематски опструирају истрагу убиства Оливера Ивановића", истакао је Ђурић.

Ђурић сматра и да ће хистерија и нервоза Приштине, али и других учесника синхронизовног хорског напада на председника Вучића, бити драгоцен материјал у неком будућем судском процесу против убица и њихових налогодаваца.

Заменик премијера привремених институција у Приштини Енвер Хоџај раније данас изнео је тврдњу да је истрага о убиству Ивановића у току, а да се председник Србије у њу меша и "омета правду".

"Минимизирањем процеса који траје, кроз непристојне оптужбе, тежи да заштити починиоце овог злочина који се крију у Београду ", написао је Хоџај на Твитеру.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести