Ђурић са Боцан-Харченком: Захвалност Москви на подршци Србији

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је данас са новим амбасадором Русије у Србији Александром Боцан-Харченком и захвалио му на доследној политичкој и дипломатској подршци коју Москва пружа Србији и њеним настојањима да се избори за поштовање међународног права и очува свој територијални интегритет и суверенитет.
 Đurić i Bocan-Harčenko Foto: Tanjug/video
Фото: Ђурић и Боцан-Харченко Фото: Танјуг/видео

Ђурић је руског амбасадора упознао са политичком, безбедносном и социјалном ситуацијом на Косову и Метохији и околностима које су довеле до застоја у дијалогу Београда и Приштине. 

Посебна пажња у разговору посвећена је анализи положаја српског народа на Космету, нарочито након увођења такси од 100 одсто на производе из централне Србије, као и након низ агресивних упада специјалних снага косовске полиције на север покрајине.

Ђурић је пожелео добродошлицу Боцан-Харченку и изразио уверење да ће он наставити да ради на јачању српско-руских односа, у духу традиционалног пријатељства двеју држава и народа, чему ће, додао је, свакако допринети и пријатељство председника Владимира Путина и Александра Вучића. 

Братски односи Србије и Русије, трају вековима и трајаће вековима, нагласио Ђурић, а наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Ђорђевић се састао са Боцан-Харченком

БЕОГРАД: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је данас са амбасадором Русије Александром Боцан-Харченком о плану осветљења Гробља ослободилаца Београда, а том приликом министар је руском дипломати поклонио реплику прве српске заставе.

Ђорђевић је истакао да се завршетак радова планира до 20. октобра, Дана ослобођења Београда у Другом светском рату.

"Влада Србије је одувек неговала и унапређивала пријатељство са Русијом и желимо да кроз начин расвете споменика на Гробљу ослободилаца Београда додатно учврстимо традиционално добре односе", рекао је Ђорђевић, а наводи се у саопштењу Министарства. 

Он је додао да је план да се осветљење мења у зависности од обележавања празника Србије, односно Русије.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести