Ђурић: Тадић и Ђилас немају право да говоре о односима са ЦГ

БЕОГРАД: Воски званичник владајуће Српске напредне странке (СНС) Марко Ђурић оценио је данас да лидери опозиције Борис Тадић и Драган Ђилас немају никакво право да говоре о односима Србије и Црне Горе, јер ће "у историју бити уписани као распикуће са којима је Србија изгубила најдрагоценије територије".
marko djuric
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Бивши председник "Тадић је последњи, а Ђилас претпоследњи на планети који би смео да узима тему односа са Црном Гором у уста, пошто је у њихово време и док су они имали одговорност да брину о нашим границама Црна Гора отишла од Србије", навео је Ђурић у саопштењу за јавност.

"Чак и да нису они те исте особе за време чијег руковођења Србијом смо остали без Црне Горе, а и за чије време је Косово једнострано прогласило независност, заиста је јадно и бедно покушавати да се оствари политички профит на светој, болној и осетљивој националној теми", истакао је Ђурић.

Он је оценио да оно што они раде јесте "лешинарење на згаристу српских националних и државних интереса" и да "уместо слоге и солидарности у тешком времену", они оштрицу своје кампање усмеравају против председника Србије".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести