Ђурић: Угљанин од Србије добио све, сад подилази Куртију

БЕОГРАД:  Сигуран сам да се наши суграђани Бошњаци стиде Угљаниновог подилажења Куртију и да не желе да их он увлачи у било какву комбинаторику у оквиру пројекта стварања тзв. велике Албаније, реакција је Марка Ђурића на изјаве током сусрета Угљанина и Куртија данас у Приштини.
marko djuric, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

"Бошњаци у Рашкој области су лојални грађани Србије и доживљавају је као своју отаџбину, тако да Сулејман Угјанин данас није са Аљбином Куртијем разговарао у њихово име", навео је директор Канцеларије за КиМ у саопштењу које је достављено медијима.

Он је оценио да је "одлазак Угљанина на поклоњење Куртију је акт најдубљег људског и моралног посрнућа једног човека који је од Србије добио све, укључујући својевремено и министарску функцију, тако да је он последњи који има право да говори о наводном обесправљивању Бошњака у нашој земљи".

"Истина, Угљанин је био дискриминисан од Србије, али позитивно, јер сасвим му је незаслужено припао министарски ресор и послови у вези са регионалним развојем, и на том радном месту није показао ништа осим неспособности и некомпетенције", закључио је Ђурић.

Председник Странке демократске акције Санџака Сулејман Угљанин информисао је данас лидера Покрета Самоопређељење и кандидата за косовског премијера Аљбина Куртија о захтеву за посебан статус Санџака.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести