Ђурић: Унапредити статус Рома у свим сферама 

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић честитао је данас свим припадницима ромске заједнице и Националном савету ромске националне мањине у Србији Светски дан Рома. 
marko djuric
Фото: Tanjug (video)

Он је изразио жељу да се унапреди статус припадника ромског народа у свим сферама живота, а посебно у области образовања, запошљавања, културе, здравствене заштите и заштите идентитета. 

Србија ће, као и до сада, радити на обезбеђивању квалитетног институционалног оквира за унапређење положаја ромске популације, јачајући мултиетнички склад и миултикултуралност, наводи се у саопштењу из Канцлеарије.

"Данас се са посебним поштовањем сећамо да је у ратним и поратним годинама на Косову и Метохији велики број Рома делио исту судбину са српским народом и при томе остао одан држави Србији, што је, као много пута у историји, повезало наше судбине у борби за остваривање људских и политичких права", навео је Ђурић.

Он је истакао да ће држава Србија наставити да негује поштовање према различитостима и да промовише политику једнакости у области људских и свих других права за њене грађање. "То је уједно и мера вредности и зрелости целе државе и сваког појединца", поручио је Ђурић.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести