Ђурић: Србија ће увек бити уз свој народ на КиМ

БАЊСКА:  Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић присуствовао је у манастиру Бањска, надомак  Звечана, поноћној васкршњој Литургији и том приликом поручио да ће Србија увек бити уз свој народ на Косову и Метохији.
Djurić na vaskršnjoj liturgiji u manastiru Banjska na KiM Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Ми Срби смо један бројцано мали, али храбар и слободољубив народ и опстаћемо и остаћемо овде на КиМ и знаћемо као Србија да заштитимо наш народ на Косову и Метохији, јер се овде на КиМ већ више од 1.000 година гради идентитет целог српског народа. Градио се у прошлости, гради се данас и будите сигурни да ће се градити и у будућности", рекао је Ђурић новинарима.

Честитајући Васкрс свим верницима, Ђурић је навео да је за овај пут његова порука "истрајност, издржљивост, љубав према свима".

Ово је прва посета директора владине Канцеларије за КиМ Марка Ђурића након што је 26. марта ухапшен у Косовској Митровици, где је требало да присуствује округлом столу у оквиру унутрашњег дијалога о јужној покрајини.

Литургију у манастиру Бањска предводио је игуман Данило, а њој је присуствовало више стотина верника, као и градонначелници општина на Косову и Метохији са већинским српским становништвом, председници општина на КиМ и највиши представници "Српске листе".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести