Ђурић: Забрана уласка на КиМ младим спортистима - безумни чин

БЕОГРАД: Нова забрана уласка младим спортистима још један је безумни и антицивилизацијски потез привремених институција у Приштини, које у континуитету показују неразуман однос према младима, спорту, али и поштовању елементарних људских права, изјавио је данас директора Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.
djurich_bombrdvnj_02
Фото: Танјуг (Видео)

Међународну заједницу, коју на Косову и Метохији оличавају КФОР, ЕУЛЕКС и друге организације, позивам да оштро реагују на овакав, у најмању руку несхватљив потез приштинских власти, и да младима, спортистима омогуће слободу кретања, бављење спортом, сваку безбедност и право на нормалан живот, навео је Ђурић у изјави за јавност.

Канцеларија за Косово и Метохију, нагласио је он, обратиће се свим релевантним међународним организацијама и надлежном тужилаштву како би се утврдила и санкционисала и персонална одговорност за овакав несхватљив и надасве неразуман чин, како би они који стоје иза овог недела одговарали пред законом.

Одбојкашима Буковице из Ивањице и Рибнице из Краљева забрањено је данас да пређу прелаз Брњак, како би одиграли заказане утакмице редовног кола у оквиру Регионалне лиге Запад у Зубином Потоку.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести