ЕУ да престане да гледа кроз прсте Приштини

МОСКВА: Европска унија је изгледа индиферентна по питању акција власти у Приштини, уместо да од њих захтева да испуне своје обавезе, изјавио је стални представник Русије при ЕУ, Владимир Чижов.
v
Фото: Epa (Stephanie Lecocq)

Видимо да ЕУ има пасиван однос према ономе што се дешава на КиМ. ЕУЛЕКС није учинио ништа да заустави акцију косовске полиције. Том акцијом прекршени су споразуми постигнути под посредништвом саме ЕУ, истакао је Чижов, пеноси Тасс.

Он је подсетио да је једном од ставки споразума постигнутог под покровитељством ЕУ забрањено присусуство полицајаца наоуружаних дугим цевима у општинама на северу покрајине, настањеним Србима.

Упркос свему, руски држављанин, припадник УНМИК-а Михаил Красношчеков ударен је у главу кундаком митраљеза, а не пиштоља, рекао је Чижов.

Он сматра да постоји опасност од "ескалације конфликта" између Београда и Приштине и да су потребни озбиљни напори како би то било спречено.

Неопходно је да Европска унија затражи од Приштине да испуни своје обавезе и да престане да им гледа кроз прсте, истакао је руски дипломата.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести