Флоријан Хан: Србија конструктивна у решавању проблема КИМ

БЕОГРАД: Немачка жели да подржи процес решавања косовског питања, изјавио је посланик немачког Бундестага Флоријан Хан за Танјуг и похвалио Србију што "рационално и конструктивно" приступа овом проблему, као и за напредак на путу ка ЕУ. 
Florijan Han/Tanjug/Sava Radovanović
Фото: Танјуг/Сава Радовановић/Флоријан Хан

"Немачка жели да подржи процес решавања косовског питања и подржава га активно. Парламент Немачке жели у томе да учествује и пружи подршку", рекао је Хан након састанка са председником Србије Александром Вучићем. 

Разговарали смо о политичким темама, додао и нагласио је, да, како каже, види веома конструктивну улогу коју Србија има у приступу да на рационалан начин реши питање Косова и да разговара. 

"Ту обе стране морају да допринесу још више, али веома ценим начин на који Србија рационално и конструктивно приступа овом проблему", рекао је Хан. 

"Само заједно можемо да размишљамо о будућности Европе и да Европу развијамо. Сама Немачка није довољна, сама Србија није довољна, желимо да у заједништву то радимо", поручио је Хан.

У складу са немачким залагањем, како је рекао, ово неће бити његова последња посета Београду.

"Бићу сигурно поново брзо овде", рекао је Хан, иначе посланик Хришћанско-социјалне уније (ЦСУ), и портпарол посланичке групе ЦДУ/ЦСУ у немачком Бундестагу. 

Хан је рекао је да се радује што је поново у Србији и што је имао прилику да разговара са председником Вучићем. 

"Оно што посебно видим је да Србија добро напредује на путу ка ЕУ. Србија је успела да отвори чак 16 поглавља у преговорима, и оно што је зависило од ње саме, она ради на јако добар начин", рекао је Хан.

Он је оценио да су европски пут и реформе које Србија спроводи довели до тога да њена економска позиција итекако јача и да све више инвеститора из Немачке долази у Србију.

"И то јако добрих инвеститора, као што је фирма МТУ из Минхена, која прави овде велику фабрику из области високе технологије. Ја веома подржавам тај процес и промовишем да немачки инвеститори долазе и више инвестирају у Србију", поручио је Хан.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести