Фон Крамон: ЕУ са партнерима из САД за дијалог Београда и Приштине

ПРИШТИНА: Известилац за Косово у Европском парламенту Виола фон Крамон изразила је данас наду да ће са изабраним председником Џозефом Бајденом и доласком демократа на власт у САД, Европа поново добити партнера у дијалогу Београда и Приштине, што, како тврди, није био случај скоро четири године док је Доналд Трамп био на власти.
Evropski parlament Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

“Надам се да ћемо бити једногласни, да ћемо из Вашингтона добити већу подршку него у претходне три и по године. Верујем да ће у Стејт департменту и Белој кући бити људи који разумеју дијалог и регион боље од одлазеће администрације“, рекла је Фон Крамон у интервјуу за ТВ Кљан Косова.

Навела је да се у дијалогу се тражи компромисно решење, а да она председника Србије Александра Вучића види као особу која ради у том правцу, пренело је Косово онлајн.

“Председник Вучић има јаку већину у парламенту. Сматра се снажним председником и не разумем зашто не би могао да нађе прилику за споразум са Косовом. Не видим ниједну другу опцију и ствари не могу стајати боље него сада. Морамо да радимо са онима који су на власти и прилично сам оптимистична да ћемо наћи решење“, закључила је Виола фон Крамон.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести