Фон Крамон: Нова влада у ПР мора да има стабилну већину

Дијалог мора имати подршку владе, већине у парламенту, као и већине цивилног сектора на Косову, изјавила известилац Европског парламента за Косово Виола фон Крамон
Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Foto: Youtube/printsreen
Фото: Известилац Европског парламента за Косово Виола фон Фото: Youtube/printsreen

БРИСЕЛ: Известилац Европског парламента за Косово Виола фон Крамон оценила је данас да би нова влада у Приштини требало да буде у способна да обезбеди стабилну већину у Скупштини, што је, између осталог, значајно и за дијалог са Београдом, пише Коха.

"Дијалог мора имати подршку владе, већине у парламенту, као и већине цивилног сектора на Косову. Због тога је важно преговарати са представницима Косова који имају широку и снажну подршку у својој земљи", рекла је Фон Крамон.

Она је казала да ће бити занимљиво да се види какве ће последице донети одлука Уставног суда, због које је пала влада Авдулаха Хотија.

Изразила је сумњу у то шта ће се догодити са Вашингтонским споразумом, који је постигнут у време мандата Хотијеве владе, али је нагласила да је и за ЕУ и за САД важно да имају поуздане партнере у Приштини.

Сматра да економски и политички изазови који чекају Приштину захтевају спремност свих политичких снага да превазиђу такву ситуацију.

Фон Крамон је навела да се због пандемије и ванредних избора Косово суочава са економском и политичком нестабилношћу.

"Економски изазови захтеваће спремност свих политичких снага на компромис ради додељивања средстава и инвестиција за модернизацију земље. Због тога је потреба за бескомпромисном борбом против корупције и непотизма један од највиших приоритета", рекла је она, а преноси Косово онлајн.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести