Генерал Мојсиловић: Безбедносна ситуација стабилна, КиМ као изазов

БЕОГРАД: Безбедносна ситуација у Србији тренутно је стабилна, делимично непредвидива, јер зависи од других, а не од нас, изјавио је данас начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.
general mojsilovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Он је указао да присутни изазови и ризици, јер регион има безбедносних проблема, истичући да је питање КиМ безбедносни изазов и да зато и постоји међународно војно присуство на том делу територије.

Мојсиловић је, гостујући на ТВ Прва, рекао да у кризној ситуацији лако све крене низбрдо и исклизне ситуација која је тренутно контролисана. "Чињеница је да је стање на терену под патронатом УН", указао је Мојсиловић.

Он је навео да смо последњих дана на КиМ сведоци инцидената и застрашивања уперених према српској популацији и оценио да је добро што имамо међународне снаге, које имају обавезе и одговорност за део територије коју контролису.

"Ми указујемо на проблеме, трудимо се да будемо партнер Кфору на терену", рекао је Мојсиловић.

Он је додао да је захвалан председнику и целој држави на ономе што предузимају када је реч о ресавању питања КиМ и истакао да је добро што војска нема главну улогу у томе.

"Ми вежбамо да се бранимо, да будемо увек спремни да одговоримо на све ризике, али мислимо да примарне ствари морају да буду из неке друге сфере", нагласио је Мојсиловић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести