Глишић: Апсолутна већина за СНС у Косјерићу и Зајечару

БЕОГРАД: Председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић саопштио је вечерас да је СНС на локалним изборима у Косјерићу и Зајечару освојила апсолутну већину, и значајан резултат у Прешеву, додајући да је изборе обележила и изузетна излазност.
e
Фото: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

"Јасно је да ћемо имати апсолутну већину у Зајечару и Косјерићу. Нећемо журити са конституисањем градске скупштине у Зајечару и општинске у Косјерићу, јер желимо да изанализирамо свако изборно место, да видимо где постоји простор да боље радимо. Желимо да наставимо политику развоја Србије, а тако и Косјерића и Зајечара", поручио је он.

Глишић је новинарима на прес конференцији рекао да је СНС у Косјерићу освојила 67,23 одсто гласова, што је двоструко више него на претходним изборима у тој општини.

Пре четири године, СНС је у Косјерићу освојила 32,29 одсто, или 2.116 гласова, а сада 4.534 гласа, прецизирао је Глишић.

Он је рекао да је у Зајечару остало да се преброје гласови са још 15 бирачких места, а да је са сада СНС освојила 47 одсто гласова.

"СНС је близу 47 одсто, и то је 50 одсто више него у претходном изборном циклусу", додао је Глишић.

У Прешеву је СНС на око шест одсто гласова, са за сада освојених 1.204 гласа, што је за 252 гласа више него на претходним изборима.

"На претходним изборима 2017. освојили смо 952 гласа, а сада смо 1.204 и очекујемо да стигну записници са још бирачких места. Борићемо се за трећи мандат, два имамо као и до сад, и надам се да можемо да освојимо и трећи", рекао је Глишић.

Он је истакао да је изборе обележила изузетна излазност и да је невероватан одзив показао да људи желе да решавају проблеме.

Излазност у Косјерићу је 72, 91 одсто, док је излазност у Зајечару 50 одсто, знатно више него на претходних изборима када је била на 39,53 процента.

Глишић је у име странке обећао да ће СНС у наредне четрии године оправдати добијено поверење и применити све што је изнето планом и програмом са којим су изашли пред бираче.

Упитан за наводне неправилности које су објављене преко друштвених мрежа Глишић је рекао да је, што се београдских регистарских таблица у Зајечару тиче, Србија слободна држава, а тако постоји и слобода кретања грађана.

Подсетио је да је, када је учествовао на изборима у Лучанима, видео чачанске таблице, то јест кола којима је долазио Бошко Обрадовић, али и београдске којима су долазили Вук Јеремић и Драган Ђилас.

"Дошли су тада да обиђу своје чланове, заступају своју политику и позову на гласање. Ми се тада нисмо бунили и никоме не може да се брани да дође и подржи политику истомишљеника", подвукао је он.

Када је реч о активистима са списковима чланова казао је да нико не може да забрани да се обиђу чланови, који су се својевољно учланили, и да се позову да изађу на биралишта.

Што се тиче групе грађана "Монтоја и Праведници", који су, како је пренео, освојили 1,9 одсто гласова, казао је да је прочитао вест и да је члан те групе оптужио комшију члана СНС да је ишао и позивао на гласање.

"Ако је позивао чланове странке не видим никакав проблем. Нико никога није присилио. Ови избори су протекли у нормалном тону, био је нормалан избори дан, који је обележен великим одзивом бирача", констатовао је Глишић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести