Годфри: Мудре инвестиције додатно ће ојачати привреду Србије

БЕОГРАД: Амбасадори САД и Велике Британије Ентони Годфри и Шан Меклауд изразили су данас задовољство напретком радова на Моравском коридору упркос пандемији, изградњи моста преко Јужне Мораве код Сталаћа, на траси пута дугог 113 километара и оценили да ће захваљући тој инвестицији привреда Србије бити још јача.
entoni godfri, Ambasada SAD
Фото: Амбасада САД
"Привреда Србије била је јака на почетку пандемије а биће јака и после ње захваљујући мудрим инвестицијама Владе Србије у будућност земље", рекао је Годфри.
Инвестирање у аутопутеве које подстичу и економију, помоћи ће да Србија постане битан фактор на Балкану и да се у Србији повеже више од пола милиона људи, рекао је Годфри.
Додао је да ће изградња аутопута погурати раст преко 20.000 малих и средњих предузећа.
Оптички каблови дуж целе трасе аутопута биће дигитална кичма читавог региона, а то ће значити брзи итнернет и бољу комуникацију с целим светом, рекао је амбасадор САД који је председнику Србије Александру Вучићу искрено захвалио на позиву да присуствује овом обиласку и зато што пројекту придаје велику пажњу.
Додао је да је поносан на сарадњу са Владом Србије и захвалио државном врху Србије што је обезбедио и вакцине за све раднике компаније Бехтел која ради на том пројекту.
Захвалио је Влади Србије и на томе што су за реализацију пројекта изабрали светски успешна фирму Бехтел која има задатак и знање да изгради тај аутопут.
"Посветићу се праћењу рада на пројекту док не буде готов, а тада ћу се поносан на партнество са Србијом у њеном привредном развоју, провозати аутопутем", рекао је Годфри и додао да ће након тога сви имати прилику да прате, како је рекао, економски раст и просперитет овог региона и ове земље.
Амбасадорка Меклауд изразила је задвољство тиме што може да види напредак пројекта, и додала да јој је велико задовољство да Британија подржава развој инфраструктуире у Србији.
"Изузетно је важно је да такви важни пројекти буду грађени са високим стандардима укључујухи и оне еколошке. Драго ми је да можемо да помогнемо", рекла је Меклауд и додала да Велика Британија и Србија заједнички раде на јачању трговинских и економски веза и продубљивању свих осталих видова сарадње.
EUR/RSD 117.1661
Најновије вести