Гојковић: Ако се СЗС икада састао, сада се дефинитивно распао

БЕОГРАД: Ако су се икада и састали, сада су се дефинитивно и распали, изјавила је данас председница Народне скупштине Маја Гојковић поводом одлуке појединих странака из Савеза за Србију да прекину бојкот и изађу на изборе.
maja gojkovic
Фото: Танјуг/ Тара Радовановић

Гојковић је за ТВ Пинк рекла да су у том савезу остали само Бошко Обрадовић, Драган Ђилас "и пар криминлаца који немају шта да изгубе него да слушају њих и боре се за престиж на неком нарко тржишту".

Она је изразила уверење да ће преосталих 99 одсто странака учествовати на изборима.

"Свима желим много среће. СНС ће имати одговорну политику и одговорну кампању, нећемо никог вређати, изнећемо како мислимо да Србија треба да изгледа у наредних пет година, све зарад људи и зарад младих који треба да остану у држави", поручила је Гојковић.

Она је додала да је данас објављен лажни снимак на којем је прекројена изјава председника Вучића од пре две године.

"Медлин Олбрајт и остали који су отели за време Тадића и Ђиласа део територије наше државе, који су нас бомбардовали, очигледно хвале прошлу власт и кажу да је било боље онда, а сада председник Вучић гвозденом руком води политику ове државе и неда да КиМ постане независна држава", рекла је Гојковић истичући да је за време Вучића 13 држава повукло признање КиМ.

Она је нагласила да Вучић неће издати никога у овој држави.

"Све што ради ради да поправи катастрофалне политичке потезе Вука Јеремића, Драгана Ђиласа и осталих које су их подржавали на власти", рекла је Гојковић.

Она је додала да Бошко Обрадовић бојкотује скупштинска заседања, а да притом прима посланичку плату и користи све припадајуће привилегије.

Према њеним речима, он нуди грађанима фашизам, а Србија никад није била фашистичка држава.

"Зато немају храбрости да изађу на изборе, грађани Србије никада не греше, они ће гласати за Александра Вучића за СНС зато што имамо програм како да Србија даље изгледа због будућности наше деце и вредноваће резултате шта смо урадили за ове године", рекла је Гојковић.

Она је навела да подржава штрајк глађу Александра Мартиновића и Сандре Божић и да јој је жао што су, каже, морали да приступе таквом чину.

Поново је запитала зашто тужилаштво ћути и унапред аболира немиле сцене које је читава Србија имала прилике да гледа у петак.

"Али ми му (Обрадовићу) нећемо дозволити да буде жртва. Не може џелат да једног дана само зато што то жели да буде, постане жртва", рекла је Гојковић и поручила да ће Обрадовић "одлучан одговор" добити 21. јуна од читаве Србије.

Гојковић је додала и да се сваким даном породица председника, а највише његово троје деце, вређа, понижава, напада и ставља на стуб срама.

"Данилу Вучићу се црта мета на глави, измишљају се некакве приче како припада овом или оном клану, а онда када изађе група грађана у неколико градова у Србији и виче ''Ђиласе, лопове, врати паре'', изађе Ђилас са лошом глумом и каже ''Ви узнемиравате моју децу", рекла је Гојковић.

Она је додала да "шта год да се дешава у овој држави, када виде да то нема подршку народа, они спинују и измишљају некакве лажи".

"Ђилас измишља да је неко споменуо децу, а његову децу нико није споменуо. Вучићеву децу сваки дан видимо како манијаци нападају, вређају, прете да ће их убити, силовати, протерати из државе. Па и та деца слушају како им неко вређа оца сваки дан. И ми имамо емоције", поручила је Гојковић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести