Гојковић делу опозиције: Видимо се 2025. године на изборима

БЕОГРАД: Председница Скупштине Србије Маја Гојковић рекла је вечерас да Српска напредна странка не ради ништа ни под каквим притиском, наводећи да је та странка показала добру вољу да унапреди изборне услове, које је написала Демократска странка.
maja gojkovic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

“Нисмо ми претис лонац да нас неко притиска, па да онда нешто скувамо или не скувамо”, рекла је Гојковић из посланичке клупе поводом критика СРС која сматра да власт изборне услове мења под притиском Европске комисије.

Она је подсетила да је на основу изборних услова које је донела ДС Томислав Николић победио и постао председник државе, а онда и Српска напредна странка.

Она је оценила да грађане Србије интересује програм и како ће њихов живот бити унапређен и да они, како каже, “не једу бојкот избора”.

“Грађане то уопште не интересује. Неће они гласати за промене изборних услова него за изборна обећања и за оно што сте урадили у претходне четири године”, навела је Гојковић.

Наводећи да се сутра разговори закључују, Гојковић је казала да владајућа коалиција може да буде задовољна и да све што је чинила, чинила је то због грађана који ће сами одлучити да ли желе да изађу на изборе.

“Пронаћи ће неког за кога ће да гласају. Бошко Обрадовић, Ђилас и остали ће моћи да се баве другим стварима, јер њих у политичком животу неће бити наредне четири године. Видимо се 2025. године на неким изборима, па ако се неко буде сетио њих 2025. године, добро дошли на изборе у неку нову фазу Србије”, поручила је Гојковић.

 

Објаснила је да је нова фаза Србије она када ће грађани ценити да ли имају веће плате, где им се деца школују, какво је образовање, а неће их интересовати “колико је жена Бошко Обрадовић успео да изудара, нити ће их интересовати колико је пара Драган Ђилас изгубио на пропалим пословима”.

Оценила је и да део опозиције има политику деструкције и хаоса што се видело прошле недеље када су ударали заставом о врата парламента.

“Оно дивљаштво што смо гледали прошлог викенда овде испред Народне скупштине Републике Србије и онај спин после, као не треба веровати Маји Гојковић и режијским медијима. Па нисам ја снимке гледала из режијских медија, ја сам гледала снимке са камера и видела шта је Бошко Обрадовић, десна рука Драгана Ђиласа, радио са националном заставом”, казала је Гојковић.

Гојковић је истакла да ће власт сутра са поносом отићи на округли сто и рећи да је испуњено све што је договорено.

“Нека траже још шта желе да урадимо, ми ћемо их победити. Тако ћемо их победити да им неће бити добро наредне четири године. Гарантујем то”, истакла је Маја Гојковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести