Гојковић: Лоше изрежирана аматерска прича Обрадовића

БЕОГРАД: Председница Скупштине Маја Гојковић изјавила је током расправе да је оно што се данас десило у парламенту “лоше изрежирана аматерска прича од стране лидера СзС Бошка Обрадовића и Миладина Шеварлића”.
gojkovic
Фото: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

“То је, у ствари, покушај да спрече оно што сутра треба да се дешава у нашој држави усвајањем овог пакета измена и допуна закона, а то је да сутра изборне комисије морају да настављају са изборним радњама које су прекинуте када је уведено ванредно стање у нашој држави”, рекла је Гојковић из скупштинске клупе.

То је, каже, сврха “данашњег овог игроказа” између Шеварлића и Обрадовића.

"Желе да обесмисле све, из немоћи да добију поверење грађана ове државе”, навела је Гојковић.

Како је рекла, читава идеја СзС је да дођу овде на власт без избора, јер би у супротном, да верују да имају велику подршку, изашли на изборе 21. јуна.

“Али, наравно да не верују у то и врло добро знају, Ђилас је један моћан човек, богат човек, који сваки дан ради истраживања. Он зна да не може да дође на власт путем избора. А, овај пајац је само извршитељ овде, да попуњава насловне странице новина, да се не би писало да ми доносимо демократске законе”, рекла је Гојковић.

Она је казала да не види шта је спорно у циљу побољшања услова за изласке на изборе, да то као некада ураде и општински оверивачи или судски оверивачи.

Напоменула је да избори не могу да се одложе, и да онај ко се позива на Устав и закон не може да одложи изборе, те додала да не разуме шта ће децембар да донесе и шта је то различито у односу на јун или на април када је требало да буду избори.

Како је рекла, насиље и малтретирање, које Обрадовић чини, за њу је велики знак питања зашто тужилаштво ћути.

“Позивам Мартиновића и Сандру Божић да издрже у својим настојањима, али не утичем на правосудне органе никако. Само их молим да прочитају новине од пре два дана и јуче, да виде шта се дешавало испред и у Скупштини и да нам кажу своју оцену - да ли сматрају да је почињено неко кривично дело или они сматрају да се заиста ништа није десило у овој држави”, рекла је Гојковић.

Она је позвала посланике да изгласају измене закона, јер је пре неки дан усвојен и закон по коме морају изборне радње да се наставе сутра.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести