Гојковић: Надам се да ће нови Омбудсман да штити грађане

БЕОГРАД: Председница парламента Маја Гојковић каже да се искрено нада да се нови Заштитник грађана, кад буде изабран, нецје бавити политико, већ оним за шта је изабран, а то је заштита грађана. 
maja gojkovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Гојковић је рекла да се нада да се он неће бавити поделом грађана на подобне и непододне, "како је то радио Саша Јанковић у последње четири године", те додала да је незадовољна радом и в.д. омбудсмана Милоша Јанковића који, примећује, "није реаговао на линч ком је изложен председник Србије Александар Вучић".

Подсећа да је за сутра заказана ванредна седница на чијем је дневном реду избор чланова одбора Агенције за борбу против корупције, Заштитника грађана и чланова Фислкалног савета.
Коментаришући умрлицу за Александра Вучића, која се појавила на друштвеним мрежама, Гојковић је рекла да се са оваквим стварима не треба шалити, те да креаторе треба казнити.

"То су опасни и болесни умови. Шокирана сам да в.д Заштитник грађана и високих апанажа не реагује. Ако је угрожен живот председника државе онда морамо сви да реагујемо не да калкулишемо", рекла је Гојковић за Пинк ТВ.
До сада су, приметила је, реаговали само чланови СНС и министар Александар Вулин, а таквим се чином, додала је, понижава не само председник већ и цела Србија, будући да је више од 50 одсто грађана своје поверење указало Вучићу.

"Поједине, као на пример лист Курир, нико не сме да критикује. Они могу да не плаћају порез јер су противници СНС. Када би могло да се порез не плаћа, Ал Капоне би био на слободи. Јер плаћање пореза је светиња, а онај ко се огреши о закон мора и да одговара", поручила је Гојковић.

Председница парламента је оценила као значајну посету председника Сталног комитета Свекинеског народног конгреса Кине Џанга Деђианга, наводећи да је потписан Меморандум о сарадњи два парламента, а да један од циљева Меморандума јесте имплементација договореног у политичкој и економској сфери.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести