Гојковић: О изборима ће одлучити интереси Србије, не лични

БЕОГРАД: Председница Скупштине Србије и функционерка СНС Маја Гојковић изјавила је данас да ће приликом одлучивања о могућим параламентарним изборима преовладати интереси Србије, а не лични осећај доказивања да СНС има подршку грађана за политику коју промовише садашња влада.
gojkovic, tanjug
Фото: Tanjug/T.Valič, arhiva

Гојковић каже да она спада у ону групу руководства СНС која још није преломило да ли је за изборе или не.

"Приликом одлуке о изборима свакако неће преломити наш лични осећај да хоћемо да докажемо да имамо подршку грађана Србије за политику будућности коју промовише председник Вучић, али и парламент доношењем добрих реформских закона. Преовладаће интереси Србије да ли је у овом моменту добро поново изаћи на биралишта и тражити поверење грађана", рекла је Гојковић за ТВ Прва.

Упитана о бојкоту опозиције у Народној скупштини, Гојковић каже да она то не би назвала бојкотом, већ да мањи део опозиције не жели да ради, јер већи део опозиције долази на пленум и учествује у раду одбора.

"Оно што им је најатрактвијније је свакако учествовање у раду делегација Народне скупштине при скупштинама свуда по свету", рекла је Гојковић.

Део опозиције који не учествују у дискусији о дневном реду, наводи она, јесу лидери опозиције који нису ни учествовали на прошлим изборима и нису имали своје посланике, већ су их, како каже, у међувремену мимо избора стекли.

"Не схватам начин на који то они желе да прикажу, ту су у парламенту, узимају дневнице, плате и не сматрам да бојкотују било шта осим рада парламента", рекла је председница Скупштине.

Упитана да прокоментарише "препуцавање" лидера опозиције на твитеру о томе ко учествује у раду скупштине, а ко не, Гојковић је приметила да је твитер постао моћно средство за "потурање" лажних вести.

"Пре неки дан сам прочитала да није било довољно посланика на одборима који су претходно разматрали предлоге закона и који су се нашли на дневном реду, што није истина. Правило у Посланику је да владајућа већина мора имати већину у одборима, али видели смо и Сандру Рашковић Ивић и Гордану Чомић да су учествовале у појединим одборима", навела је Гојковић.

Поручила је опозицији да се договори и да не објављују преко Твитера "потернице једни за другима", ко је у Скупштини, а ко није, али и да не објављују вешала.

Поводом одлуке косовског премијера Рамуша Харадинаја да размотри питање суспензија такси на робу из Србије, Гојковић је поновила да је став Србије јасан - дијалог са Приштином неће бити настављен док се не укину таксе.

"Да ли ће Приштина то учинити видећемо, јер писма из САД и ЕУ су све ово време стизала, али није имао ко да их прочита. Видећемо да ли ће данас имати ко да их прочита и какву ће одлуку донети. Наш став је јасан", закључила је Гојковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести