Гојковић : Парламент спреман за расправу о дуалном образовању

СУБОТИЦА : Суботица је данас била домаћин Каравана "Дух младости" чији је циљ представљање дуалног образовања, а председница Скупштине Србије Маја Гојковић поручила је да је један од приоритета Србије реформа образовног система и да је парламент спреман да током јесењег заседања разматра закон о дуалном образовању.
1
Фото: Dnevnik.rs

Како је рекла отварајући манифестацију, приоритет је развој практичних и примењивих знања како би боље ускладили образовање и тржиште рада, што је важан предуслов смањења незапослености младих и даљег привредног развоја.

„Парламент је потпуно спреман да кроз суштинску расправу и доношење закона о дуалном образовању већ у току овог јесењег заседања створи законске предуслове за његову пуну примену и тиме буде партнер Влади Србије у спровођењу реформе образовног система“, рекла је Гојковић у обраћању младима, саопштено је из Кабинета председнице парламента.

Она је истакла да је на том путу потребна сарадња свих - локалне самоуправе као што је Суботица, АП Војводине, државних органа, као и привреде која мора да препозна интерес и да се укључи у читав процес да би он био успешан. 

„За успех ових реформи неопходно је да сви заједно радимо на промени начина размишљања и навика - да подстичемо предузимљивост и креативност, да будемо спремни да учимо током читавог живота и да пре свега научимо да не одустајемо пред изазовима“, рекла је Гојковић.

Председница парламента је указала да учешћем у овом пројекту млади показују да су заинтересовани за своју будућност и истакла да будућност читавог друштва зависи од квалитета образовања и тога колико данас улажемо у ову област.

Суботица је 16. град који је Караван „Дух младости“ обишао од планираних 33, у циљу промовисања дуалног образовања. Овој манифестацији присустовали су и представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, које је покровитељ пројекта, као и промотер читавог пројекта, наш прослављени спортиста Давор Штефанек. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести