Гојковић позива све посланичке групе на консултације

БЕОГРАД: Председница Скупштине Србије Маја Гојковић упутиће данас позив шефовима свих посланичких група да у уторак, 16. априла, одрже консултације о даљем раду парламента и истакла да верује да ће се том позиву сви одазвати јер се залажу за дијалог.
gojkovic, tanjug
Фото: Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

"Убеђена сам да ће сви шефови посланичких група прихватити овај позив и да се сви једнако залажу за дијалог о томе како ће скупштина даље да настави рад, као што сам заинтересована и ја", рекла је Гојковићева новинарима у парламенту. 

Навела је да жели да са шефовима посланичких група разговара о томе како боље да заступају грађане Србије, како да се побољшају процедуре које је актуелни сазив наследио од претходног, како да се уреди процедура подношења амандмана, као и о допунама дневног реда.

"Убеђена сам да ће се у уторак у десет сати појавити сви посланички клубови јер сам убеђена да се сви залажу за дијалог”, рекла је Гојковићева.

Она је такође замолила грађане Србије да чувају Скупштину Србије, једнако на протестима 13. априла и скупу власти 19. априла.

"Ово је легално и легитимно изабрано представничко тело свих грађана државе, убеђена сам да ће то учинити народни посланици, а молим и грађане Србије да то учине и они”, рекла је Маја Гојковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести