Гојковић позвала све политичке актере да се укључе у дијалог

БЕОГРАД: Председница парламента Маја Гојковић позвала је данас све парламентарне странке, као и оне које то нису, а имају утицаја на политички живот у Србији и које нису учесвовале у овој рунди разговоа, да размисле и прикључе се у новембру ново како би се укључили у дијалог о побољшању атмосфере у Скупштини Србије, као и о побољшању изборних услова за наредне редовне парламентране изборе.
gojkovich11
Фото: Танјуг (Видео)

Казала је да јој је драго због тога што мали број опозиционих странака није прихватио њен позив да учествује у првој рунди, као и да је задовољна форматом јуче и данас одржаних састанака уз посредовање Европског парламента.

Изразила је задовољство и учешћем посланика који представљају националне мањине у парламенту, без озбира на то што су састанцима присуствовали шефови њихових посланичких група.

"Преовладава свест да је добро што смо се вратили кући, што смо одржали ове разговоре управо у Народној скупштини и што је атмосфера била таква да слагали се или не слагали, можемо да седимо за истим столом и да радимо нешто што је добро за Србију", рекла је Гојковић.

Навела је и да није било захтева од представника Европског парламента и додала да ће се након завршетка ове рунде изаћи са заједничким саопштењем у којем ће јавност бити обавештена о свему ономе што се дешавало иза затворених врата.

Коментаришући то што је лидер Социјалдемократске странке Борис Тадић напустио јуче састанак, Гојковић је рекла да је посланик његове странке остао до краја разговора, као и да су имали прилике да изнесу своје мишлење, а самим тим су учетвовали у дијалогу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести