Гојковић: Реакција међународне заједнице разочаравајућа

БЕОГРАД: Председница Скупштине Србије Маја Гојковић оценила је данас да је упад косовске полиције Росу на Газиводе манифестација силе Хашима Тачија и покушај застрашивања Срба, а реакција међународне заједнице апсолутно разочаравајућа. 
Maja Gojković, Skupština Srbije Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Политичари из Приштине постали су миљеници Брисела, то је као дете које малтретира читаву школу, а учитељици некако жао да га опомене, него каже, хајде обе стране немојте да се тучете. Овде не постоје обе стране", навела је Гојковић за Пинк и истакла да је одлучном и правовременом реакцијом Александар Вучић показао да над Србима не може да се спроводи насиље.

Она је додала и да су најновији инциденти гестови апсолутне немоћи јер је председник Србије Александар Вучић успео да врати питање КиМ на преговарачки сто. 

Тачи је, сматра, желео да се додвори својим бирачима и да се докаже онима који њему спочитавају право да преговара о коначном решавању статуса Косова.

Упитана да ли се догађаји могу повезати са предстојећом Вучићевом посетом Москви, Гојковић је рекла да не зна шта може да се нађе у глави политичара из Приштине, али је додала да верује да ће Вучић у Москви разговарати и о политичкој стабилности у региону, преговорима Београда и Приштине и плановима званичног Београда.

Гојковић је рекла и да је одлазак представника Косова у УН био испод сваког нивоа, али да се показало да имају исти метод политичог деловања као српска опозиција.

"И Вук Јеремић је искористио своју могућност да добије пропусницу и пресреће важне политичаре по ходницима УН. Али, председница владе Ана Брнабић и министар Ивица Дачић су на достојанствен, прави начин представили државу и у говору се очитала политика Србије", рекла је Гојковић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести