Гојковић с министром унутрашњих послова Азербејџана

БЕОГРАД: Председница Народне скупштине Маја Гојковић разговарала је с министром унутрашњих послова Азербејџана Рамилом Усубовим и истакла да је његова посета подстицај даљем развоју односа и нагласила значај сарадње у свим областима од заједничког интереса. 
maja gojkovic azerbejdzan
Фото: Tanjug (video)

Гојковић је напоменула да постоји интензиван политички дијалог и у том контексту подсетила на важност посете председника Србије Александра Вучића Азербејџану, и истакла да две земље немају отворених питања, као и да их везује стратешко партнерство које се потврђује и узајмном подршком на мултилатералном плану.

Гојковић је захвалила Републици Азербејџан на доследном ставу поштовања суверенитета и територијалног интегритета Србије и међународног права, као и на принципијелном гласању против чланства тзв. “Косова“ у Интерполу. 

Председница Парламента је упознала Усубова са ситуацијом на Косову и Метохији и изразила забринутост због потеза Приштине и кршења правила слободне трговине и ЦЕФТА споразума увођењем такси од 100 одсто на робу из централне Србије, чиме се угрожавају права и живот грађана на том простору. 

Гојковић је истакла значај даљег јачања добрих парламентарних веза и указла на значај сарадње одбора и група пријатељства, као и на мултилатералном плану. 

Гојковић је подсетила на своју посету Азербејџану и поновила позив за узвратну посету председника Парламента Азербејџана Србији, у циљу даљег развоја односа. 

Усубов је нагласио да Азербејџан попут Србије поштује међународно право и суверенитет и територијални интегритет, као и да Азербејџан, кроз изјашњавање у свим међународним платформама, подржава територијални интегритет и суверенитет Србије. Усубов је указао да две земље имају заједничке интересе и ставове, као и да је важно да постоји кординација по свим важноим питањима.

Усубов је истакао да је изузетно значајно да две државе наставе сарадњу у свим областима, наглашавајући да је посебно важна заједничка борба против прекограничног криминала, тероризма и незаконитих миграција.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести