Гојковић: Уцењивали су ме с циљем да растуре ПОКС

БЕОГРАД: Жика Гојковић, који и даље тврди да је легитимни председник Покрета обнове Краљевине Србије, упркос томе што фракција на челу са Војиславом Михајловићем поднела тужбу против њега због злоупотребе печата странке, изјавио је данас на конференцији у медије у просторијама странке да је једини легални ПОКС и да за то има валидну документацију.
Žika Gojković Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Гојковић је уз тврдње да је био предмет уцене у покушају да се разбије његова странка, новинарима је поделио решење из Министарства државне управе и локалне самоуправе од 27. децембра прошле године у којем се потврђује да је ПОКС уписан у Регистар политичких странака од стране тог Министарства и да је његов заступник Жика Гојковић.

Лидер ПОКС-а тврди да га је уцењивао извесни Владимир Ђорђевић који га је, како каже, пратио и снимао, као и чланове његове породице.

"Показао ми је видео снимке и документа којима ће ме уцењивати. Тражио је од мене да се склоним, препустим место у странци Војиславу Михаиловићу и да се не кандидујем на следићим изборима. Заузврат, нудио ми је плату од 2.000 евра унапред и друге погодности. Наравно, одбио сам", прича Михаиловићу.

Он каже да је цео случај пријавио полицији и да је предмет у Тужилаштву, где, тврди, нико не предузима ништа.

Гојковић сматра да је једини циљ био да се та странка поцепа пред изборе и да нови ПОКС који је, како истиче, нелегитиман, створен само у ту сврху и да неће дуго трајати.

Он каже да је у странци остало 50 од 54 одбора, 80 одсто чланства и сви потпредседници.

"Осим Војислава Михаиловића и Матеје Бећковића нико не зна за људе који чине тај ПОКС", истиче Гојковић.

Како каже, проблеми су почели пошто је Демостат објавио да могу да дођу до седам одсто гласова на изборима, а како каже "пучисти" су искористили болест његове мајке због које се привремено повукао из странке.

Говорећи о коалицији "НАДА", Гојковић је рекао да је било лепо сарађивати са ДСС шест месеци и да је Милош Јовановић човек који заслужује да буде председички кандидат.

"Међутим, било је лепо долазити на пуне тргове и хале које пуни ПОКС. То ми је мало сметало и било ми је сумњиво. Није у реду да само ми преузмемо одговорност за рад на терену", сматра Гојковић.

Он каже да је Јовановић ипак пао на тесту, јер је, како сматра, седео на две столице и није смео да стане уз пучисте у сукобу унутар ПОКС-а.

"Показао је да није прави лидер, јер лидери преузимају одговорност у најтежим ситуацијама", закључио је Гојковић.

Сукоб фракција унутар ПОКС кулминирао је почетком јануара, када су обе струје одржале своје изборне скупштине на којима су изабрана два руководства - једно на челу са Жиком Гојковићем, друго на челу са Војиславом Михаиловићем.

Демократска странка Србије(ДСС), која је са ПОКС-ом била главна снага у коалицији "НАДА", одлучила се да настави сарадњу у оквиру коалиције са фракцијом Војислава Михаиловића, бившег градоначелника Београда.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести