Гојковић: Задатак медија не може бити таргетирање деце

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарке културе и информисања Маје Гојковић каже да се након бројних увреда, напада и претњи којима су константно изложени председник Србије Александар Вучић и сви чланови његове породице, посебно деца, кампања наставља и "креира се атмосфера којом се шаље порука да су напади на све чланове председникове породице дозвољени и легитимни".
maja gojkovic
Фото: Tanjug (Tanja Valič, arhiva)

Сведоци смо да је посебно бескрупулозним нападима изложен Данило Вучић, навела је Гојковић у изјави прес службе Министарства и апеловала на све актере у друштву, посебно медије, "не улазећи у њихову уређивачку политику и мотиве", да буду свесни одговорности коју би морали имати у сваком тренутку обављања свог посла.

"Указујем да ни у једном демократском друштву није прихватљиво да под плаштом слободе медија буду оруђе у рукама оних који воде бескрупулозни политички обрачун. Задатак медија не може бити таргетирање деце и цртање мете и зато позивам на поштовање етичких стандарда и професионалног поступања медија и новинара, што је у интересу читавог нашег друштва", поручила је министарка културе и информисања.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести