Градоначелник Шапца се оглушио о допис Министарства за рад

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић се оглушио о допис Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и препустио грађане судбини, уместо да им помогне
nebojsa zelenovic MC
Фото: mc.rs

Док се цела држава, влада и грађани заједничким снагама већ недељама боре против коронавируса, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и његов компањон Душан Петровић имају друге приоритете, пише портал srbijadanas.com.

Петровић се сакрио и нигде га нема да помогне у борби против невидљивог непријатеља, док се Зеленовић слика на ТВ Шабац и води страначку кампању као да се ништа у Србији не дешава. Чак се као градоначелник оглушио о препоруку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања да се једном у 7 дана дезинфикује простор око центара који пружају смештај најстаријим особама.

Иако је овај допис локалној самоуправи упућен још 1. априла, нико из шабачке власти није реаговао. Исти допис са детаљним мерама превенције заштите од коронавируса, министарство је поново послало и 7. априла. Одговора ни реакције није било, иако је управо популација корисника старачких домова најугроженија појавом новог вируса.

Видевши да су препуштени сами себи и да од Зеленовића неће стићи никаква помоћ, у Дому за старија и одрасла лица "Падина" одлучили су да се снађу сами. Пошто им нико из градске власти није изашао у сусрет, замолили су "Пољопривредну саветодавну и стручну службу Шабац", да волонтерски дезинфикује двориште дома, што је директор Милоје Драгојевић одобрио.

Директорка дома Бранка Гавриловић истиче бескрајну захвалност свим радницима ове фирме, како каже, то им је била једина нада у овим тешким и по здравље корисника дома, ризичним тренуцима.

Ипак остаје отворено питање због чега Небојша Зеленовић одбија да се одазове препорукама министарства и заштити најстарије Шапчане? Да ли је он и њихов градоначелник или их је заборавио бавећи се нападима на политичке неистомишљенике у жељи да скупља јефтине политичке поене током предизборне кампање коју само он и Петровић воде, док се цела држава, народ  и цео свет боре за опстанак и победу против нове пошасти? И на крају, може ли бар када је у питању људско здравље па и животи то ставити испред личног и страначког интереса?

(srbijadanas.com)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести