Градоначелник Вуковара поздравља хапшење Срба, али не и тајминг

ВУКОВАР: Градоначелник Вуковара Иван Пенава поздравио је данас сваки напор који је, како каже, допринео хапшењима Срба осумњичених за злочин на Овчари, али му је сумњиво време њиховог хапшења.

Пенава, бивши ХДЗ-овац, је подсетио да се 13. октобра навршавају две године од протеста који је организово у Вуковару због неангажовања надлежних на истрагама о ратним злочинима.

Такође, подсетио је да је ускоро, 18. новембра, Дан сећања на жртву Вуковара. За њега је, каже, све то заправо "апсолутна манипулација у простору", јер су мериторне једино правоснажне пресуде и године затвора.

"А ту није направљен помак ни за педљ", рекао је Пенава, који је сада део опозиционог Домовинског покрета Мирослава Шкоре.

Сматра да владајцуха коалиција иде на, како каже, "нивелисање, компензације и ваше и наше, чиме показују да они људски живот не прихватају као вредност".

"За све то не кривим Андреја Пленковића нити било кога другога, што бих свакако радио пре неколико година. Сада кривим све оне лицемере који су изашли на изборе и гласали за људе који не решавају те ситуације. Сви ви сте криви јер поклањате гласове онима који нису били у стању да донесу правду ... Свима вама нека буде на савести", рекао је Пенава за загребачки Вечерњи лист.

Рекао је да осуђује све злочине без обзира на то ко их је починио, али и да су га све ове године научиле да је, каже, "хрватска политика бескрупулозна, нељудска и без емоција, што се показало више пута".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести