Харадинај: Акција против кријумчарења

ПРИШТИНА: Косовски премијер Рамуш Харадинај потврдио је, путем Твитера, да се на северу Косова спроводи „операција против кријумчарења и организованог криминала" и позвао грађане да остану мирни, преноси Коссев.
haradinaj, tanjug
Фото: Ramuš Haradinaj, foto Tanjug/S.Radovanović, arhiva

„Операција против кријумчарења и организованог криминала се спроводи у северним општинама на Косову. То је део наше посвећености спровођењу владавине права за све", написао је Харадинај на Твитеру.

"Потврђујем да је ова операција против организованог криминала и усмерена против полицајаца и цариника. Позивам грађане да остану мирни“, написао је Харадинај на Твитеру.

Коссев је јавио да је у јутрошњој акцији рањен припадник специјалних јединица Косовске полиције.

Током јутрошње акције специјалних јединица Косовске полиције дошло је и до оружаног сукоба, што је потврђено и у званичном саопштењу Косовске полиције.

Специјални тужилац Суљ Хоџа у изјави за приштински Каллxо рекао је да је до сада пет осумњичених припадника полиције ухапшено, међу њима и командир полицијске станице у Зубином Потоку.

Хоџа није давао више информација с обзиром на то да је акција још увек у току.

Ухапшени полицајци, грађани, сумњиче се да су део организоване криминалне групе.

Из полиције региона Север и даље нема званичне потврде о полицијској акцији која се од раних јутарњих часова дешава у више општина на Северу Косова.

На градском тргу окупљено је неколико десетина грађана, махом запослених у институцијама, а међу њима су биле и старешине градског храма Св. Димитрије.

Ту је био и заменик косовског министра унутрашњих послова Милан Радојевић, који, међутим, није желео да да званичну изјаву о томе шта се дешава и замолио је екипу Коссева да не снима.

 

 

КОСОВСКА ПОЛИЦИЈА О АКЦИЈИ

 

Данас је у сарадњи Косовске полиције и Полицијског инспектората Косова, као и других релевантних јединица, на основу налога Основног суда у Приштини, извршена операција која је за резултат имала хапшење неких полицијских званичника и неких грађана, наводи се у саопштењу Косовске полиције.

Овој операцији, како се додаје, петходнила је вишемесечна истрага ПИК и Косовске полиције предвођене Специјалним тужилаштвом Косова која је резултирала сумњом о укључености неких полицијских званичника и неких грађана у „учешће и организовање криминалне групе“, у вези са другим

кривичним делима „кријумчарење робе“ и „злоупотреба службеног положаја“, „давање мита“ итд.

Упркос оружаном отпору у Северној Митровици, полицијска акција се наставила, укључујући хапшења и контролисање неких локација што је резултирало конфискацијом релевантних доказа као и дугих цеви, наводи се у саопштењу, које преноси Коссев.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести