Харадинај новинарима: Не постоји одлука о колективној забрани

ПОЗНАЊ: Премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај поновио је новинарима у Познању тврдњу да не постоји одлука о колективној забрани посета српских званичника. 
Ramuš HAradinaj foto: Tanjug
Фото: Tanjug

“Приштина разматра сваки захтев, постоје процедуре и ако неко по нашим законима не може да уђе на Косово; не може. Међутим, нема опште забране", објашњава Харадинај одлуку министарства спољних послова коју је заменик министра спољних послова Косова Јетљир Зибера јуче саопштио речима да Приштина "неће дозволити ниједном званичнику из Београда да посети Косово и да ће сви захтеви бити одбијени све док се "ово понашање Београда настави".

Харадинај је рекао и није имао билатерални разговор са премијерком Брнабић, али да су били смо за истим столом.

Заменик министра спољних послова Косова Јетљир Зибера је и 5. јула је поновио одлуку министарства о забрани,уз тврдњу да није тачно да је Харадинај премијерки Анни Брнабић рекао да је та вест лажна и додао да је због наводних "шовинистичких изјава", познатих целом свету, Ана Брнабић непожељна на Косову. "Она је представила став Србије, а ја став Косова", рекао је.

Харадинај је новинарима поновио и став о таксама које је Приштина увела на робу из централне Србије, наводећи да је Приштина спремна да седне за исти сто са Србијом и да води дијалог, како каже, о међусобном признавању у постојећим границама. 

"Дијалог који је предвидљив, без иненађења. Ту је решење и за таксе и за све", рекао је Харадинај.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести