Харадинај сменио Микићеву због објаве о НАТО геноциду

ПРИШТИНА: Дан након објаве на Фејсбуку заменице косовског министра правде Весне Микић да је НАТО починио геноцид над Србима, премијер Рамуш Харадинај донео је одлуку да је разреши дужности, уз тврдњу да су такве изјаве "говор мржње", преноси РТК2 на српском језику.
pristina
Фото: Tanjug (video ilustracija)

Весна Микић је у недељу на свом профилу написала да је НАТО кампања против Савезне Републике Југославије уследила након деценије борбе против албанских терориста, као и да је НАТО извршио намерни геноцид.

"На данашњи дан, пре тачно 20 година над једном сувереном земљом која се деценију уназад борила против албанског тероризма у оквиру својих граница, извршен је намерно планиран геноцид од стране НАТО алијансе", објава је Микићева на овој друштвеној мрежи.

Ова објава била је повод за Харадинајеву одлуку да је смени.

"У Влади и институцијама Републике Косово, нема државних званичника, без обзира на етничку припадност, који вређају заједничке евроатлантске вредности. Нарочито пошто је држава Косово створена управо на основу ових вредности. Изјава заменице министра у Министарству правде, Весне Микић, да је НАТО бомбардовање било геноцид над српском државом и народом, неприхватљиви су и поклапају се са говором мржње, и кажњиви су Уставом и законом. Стога сам данас са дужности разрешио заменицу министра (Весну) Микић”, написао је Харадинај на Фејсбуку, уз фотографију званичне одлуке о смени.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести