Харадинај укинуо одлуку о експрорпијацији Брезовице 

ПРИШТИНА : Косовска влада је на данашњој седници, којој је председавао премијер Рамуш Харадинај, укинула одлуку о експропријацији непокретне имовине за јавни интерес, које су предмет реализације пројекта туристичког центра на Брезовици, пошто је, како се наводи, овај пројекат пропао.
brezovica tanjug
Фото: Танјуг/видео/Брезовица

Ова одлука је објављена на званичном сајту косовске владе. 

Половином априла 2015. године у Приштини је, наиме, без сагласности Београда, потписан уговор којим је француска компанија неовлашћено преузела центар на Брезовици са намером да у њега инвестира и коисти га наредних 99 година. 

Упркос упозорењу Београда инвеститорима да о евентуалном улагањима треба да разговарају са правим власницима Брезовице, уговор о развоју тог туристичког центра потписали су представници владе у Приштини и француског Конзорцијум МДП.

"За Србију и српски народ на КиМ неприхватљиво је усвајање било каквог плана везано за Брезовицу, који би нарушио постојеће објекте нелегалне и насилне експропријације земљишта и промену етничке, радне и других структура на нашој планини", поручио је тада директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести