ХДЗ: Сергеј Трифуновић непожељан у Мостару

МОСТАР: Градски одбор ХДЗ БиХ у Мостару затражио је данас да глумац Сергеј Труфуновић, иначе рођен у том граду, буде проглашен персоном нон грата, због вређања кандидаткиње те странке на предстојећим локалним изборима.
sergej trifunovic tanjug
Фото: TANJUG/ TANJA DROBNJAK

Трифуновић је, како наводе, 17. децембра на друштвеним мрежама објавио фотографију кандидаткиње ХДЗ БиХ уз неприкладну поруку на месту изборног слогана.

Монтажа је, кажу, изазвала бројне негативне коментаре, а након неког времена он је објаву уклонио.

Из мостарског ХДЗ су "најоштрије осудили шовинистичку објаву и исказани говор мржње познатог београдског глумца и политичког активисте Сергеја Трифуновића".

"Жалости чињеница да се тако у континуитету већ годинама у јавном простору понаша један ''декларисани'' борац за демократску Србију и права грађана, Мостарац по рођењу, драмски уметник, којем је Мостар небројено пута указао гостопримство на Фестивалу глуме, а он је узвратио увредама, лажима и мржњом", наводи се у саопштењу ХДЗ.

Градски одбор ХДЗ БиХ Мостар ће, поводом овог иступа, како је наведено, предузети све законом предвиђене кораке против Трифуновића у "циљу заштите своје кандидаткиње".

Они су звали сва удружења за заштиту права жена и омладине да осуде овакве обрасце понашања према женама, уз предлог да се, како наводи, "шовиниста Трифуновић у родном граду прогласи персоном нон грата".

Напоменули су и да ово није "први иступ" Трифуновића.

У сећању им је, кажу, "његово ликовање као последњег варварина", након смрти генерала ХВО Слободана Праљка.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести