Хиљаде грађана Подриња код моста Братољуб

ЉУБОВИЈА: Више хиљада грађана Подриња са обе стране Дрине окупило се како би присуствовало спајању обала реке на мосту “Братољуб” у Љубовији, а којем присуствују председник Србије Томислав Николић и председник РС Милорад Додик, премијер Александар Вучић и премијерка РС Жељка Цвијановић, као и министри влада Србије, Републике Српске и БиХ.
bratoljub
Фото: Tanjug

На бини на мосту “Братољуб” налазе се заставе Србије, Републике Српске и БиХ, а грађани у Љубовији у колонама пристижу ка мосту, те је саобраћај блокиран.

Радови на мосту названом “Братољуб”, који је дуг 227 метара, почели су 20. октобра 2015. године.

Пројекат изградње моста Љубовија-Братунац обухвата изградњу моста, приступних саобраћајница и заједничког прелаза, а вредност је 13 милиона евра.

Србија је пројекат финансирала са 5,5 Федерација са 7, 4 и РС са 335.000 евра.

Србија гради цео мост и приступну саобраћајницу у Љубовији, а Република Српска приступну саобраћајницу и заједнички гранични прелаз.
Како је најављено, завршетак радова на целом пројекту изградње моста и приступних саобраћајница се очекује у септембру 2017. године.

Тај мост ће за привреднике из Републике Српске бити најкраћа веза са Коридориом 11 и Луком Бар.

Мост има седам распона и укупно осам стубова, од чега четири у реци и по два на свакој обали.

Бетонски мост је широк 13,9 метара и имаће бициклистичку и пешачку стазу.

Извођач радова је конзорцијум четири домаћа предузећа које предводи МБА - Ратко Митровић нискоградња, а пројекат је урадио Саобаћајни институт ЦИП.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести