Хоџај: У Берлину неће бити никаквог споразума Београда и Приштине

ПРИШТИНА: Потпредседик приштинске владе, Енвер Хоџај, изјавио је да на предстојећем састанку, 29. априла у Берлину, нeће бити никаквог споразума Београда и Приштине, већ да се на скуповима оваквог формата могу утврдити евентуални временски рокови и предлози за наставак дијалога. 
hodzaj, epa
Фото: EPA (VALDRIN XHEMAJ)

Хоџај је, на заједничкој конференцији за новинаре са министром правде, Абелардом Тахиријем, рекао да је реч о мултилатералном састанку на којем ће главна тема бити наставак дијалога.

Према његовим речима, ово је врло добра прилика за Западни Балкан и Европу да се успостави ново поверење с обзиром на то да је оно изгубљено због застоја у отварању преговора са Албанијом и неодобравања виза за грађане Косова."Ако се преговори са Албанијом отворе овог лета, и ако се одобре визе за Косово, поверење у ЕУ ће се повећати, иначе мишљење Албанаца о Европској унији неће бити боље него што је било 2018.", рекао је Хоџај, пренела је приштинска Газета Еxпрес.

Како је пренела Коха, Хоџај је рекао да је иницијатива за кажњавање оних који поричу злочине била неопходна и да то, како је рекао, подрива мултиетничност на Косову. „Циљ ове иницијативе је изнад свега моралан, али ће наш захтев за извињење увек бити на столу", река је Хоџај.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести