Хоти: Нема додатних преговора о ЗСО

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: „Приштина неће прихватити додатне преговоре о успостављању Заједнице српских општина (ЗСО), на чему Србија инсистира, саопштено је данас из кабинета премијера Авдулаха Хотија.
avdulah hoti
Фото: Youtube Printscreen

Ово саопштење је уследило уочи посете изасланика Европске уније за дијалог Мирослава Лајчака, током које би управо ЗСО требало да буде главна тема, пише Коха диторе.

Влада у Приштини је саопштила да ће испунити законску обавезу о оснивању ЗСО, али да неће прихватити да се питање ЗСО поново покрене као тема за преговарачким столом са Београдом.

"У наставку ових обавеза, Косово је закључило преговарачки процес за ЗСО откако је постигнут споразум за такав ентитет. Сходно томе, влада неће прихватити излагање ове теме за преговарачким столом, већ ће поштовати обавезе постигнутог споразума, које су потом регулисане одлуком уставног суда", наводи се у саопштењу, преноси Косово онлајн.

Лајчак, као и шеф канцеларије ЕУ у Приштини Томас Суниог навели су још раније да би приштинска страна требало да предложи модалитете механизма ЗСО.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести