Хрватски судија Турудић: Биће последица због Петровачке цесте

ЗАГРЕБ: Судија хрватског Високог кривичног суда Иван Турудић коментарисао је данас почетак суђења четворици пилота ХВ у Београду оптужених за ратни злочин на Петровачкој цести 1995. и оценио да "ситуација није повољна" и да се не може рећи да ће све проћи без последица.
sud
Фото: Pixabay, ilustracija

Турудић каже да је извесно да одлука о суђењу пилота у одсуству неће бити одбијена, иако је, како каже, реч о кршењу закона јер хрватски пилоти нису позвани.

Главна расправа у Београду у овом предмету биће одржана 26. децембра, а Турудић каже да га ништа што се догађа не изненађује.

“Они ће бити проглашени кривим и осуђени у Србији. Не можемо рећи да та пресуда неће изазвати никакве последице. У крајњем случају, ти људи неће моћи у Србију ни у БиХ. А одлука Интерпола није аутоматска… Ситуација није повољна”, рекао је Турудић за загребачку Н1 тв..

Не види, каже, шта је влада ту могла да учини, а о тврдњама да ће заштити додаје да влада може да спречи расписивање међународне потернице, али да је сада прерано говорити о условљавању предалеко говорити о условљавању европског пута Србије, односно закључењу поглавља о правосуђу.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести