И вечерас протести широм Црне Горе

ПОДГОРИЦА: У више градова на северу Црне Горе вечерас су поново одржани протести против усвајања Закона о слободи вероисповести, јавили су подгорички медији.
crna gora protesti
Фото: Tanjug (Marija Petrović)

Литију улицама Подгорице предводио је митрополит црногорско приморски Амфилохије

После молебана, литија је кренула улицама Подгорице у 19 сати испред Саборног храма Христовог Васкрсења до цркве Светих Макавеја у Толошима и назад до храма, преноси РТЦГ.

Пре почетка литије свештеник Бранко Вујачић апеловао је на грађане да не носе национална и партијска обележја, као и да не бацају петарде.

Након повратка у Саборни храм митрополит Амфилохије се обратио верницима, поручујући да се на безакоњу не може градити ништа и да су храмови божија својина.

Како преноси подгорички портал Вијести, у Беранама се више хиљаде грађана окупило у 16 сати испред зграде општине, одакле су пошли у мирну литију до манастира Ђурђеви ступови узвикујући "Не дамо светиње".

Колона је, како наводи, била непрегледно дуга.

Грађани Берана већ данима се мирно окупљају у порти манастира Ђурђеви ступови на молебан у знак протеста због Закона о слободи вероисповести.

Међу њима је, како се наводи, свакодневно и градоначелник Берана Драгослав Шћекић из СНП-а, као и велики број локалних функционера из те и других партија, који су на власти у једином опозиционом граду на северу Црне Горе.

Велики број становника Жабљака је, такође, вечерас кренуо у литију након молебана у цркви Светог Преображења.

И у Бијелом Пољу се окупио велики број верника на молебану и литији која се кретала од цркве светих Апостола Петра и Павла до цркве светог Николе у Никољцу.

Протојереј ставрофор Милан Станишић позвао је вернике да буду достојанствени у исказивању протеста против изгласавања закона о вероисповести, да слушају своје епископе и митрополита и чине оно што они благосиљају

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести