Ишингер револтиран, Гренел узвратио

БЕОГРАД: Немачки дипломата Волфганг Ишингер реаговао је на Твитеру револтиран што Ричард Гренел организује састанак представника Београда и Приштине, 27. јуна, у Белој кући без координације са Европском унијом, а Гренел је, између осталог, узвратио да су потребне акције, а не само разговори.
v
Фото: Youtube Printscreen

"Неусклађено са ЕУ? Реакција из Берлина, Париза, Брисела? Шта ако ЕУ преговара о дубоким и инклузивним областима слободне трговине са талибанима?", написао је Ишингер.

Гренел је на то реаговао питањем зашто Ишингер није предложио Европској унији да предузме кораке ка либерализацији виза.

"Поздрављамо све акције, а не само разговоре", узвратио је Гренел, алудирајући на неефикасност Европске уније у дијалогу и политици према овом питању уопште.

"Зашто не бисте поставили пост да ЕУ треба да предузме кораке у вези с визама - што су обећавали годинама? Народ Косова и Србије заслужује напредак", написао је Гренел на Твитеру.

Ишингер не види шта би спречавало заједнички приступ САД и ЕУ.

“Сетите се Босне 95, сетите се Косова 98/99, сетите се Косова - Тројке 2007! Тада смо имали заједнички мото „Заједно у, заједно из“. Добро је функционисало. Бојим се да се овај пут неће добро завршити”, приговорио је Ишингер.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести