Из Војводине на митинг СНС у Београду стиже више од 30.000 људи

– На митингу у оквиру кампање председника Србије Александра Вучића „Будућност Србије“ у петак, 19. априла, очекује се више од 100.000 људи, од чега би из Војводине требало да стигне преко 30.000 људи – каже за „Дневник“ потпредседник Извршног одбора Српске напредне странке Дамир Зобеница.
д
Фото: Tanjug

Како је нагласио, за тај скуп у Београду влада велико интересовање, не само у Србији већ и региону, а организатори у овом тренутку не могу да обезбеде толики број аутобуса колико је заинтересованих.

Рекао је и да ће и на том скупу бити представљени резултати рада актуелне власти, али и направљен осврт на протесте опозиције у протекла четири месеца, због чега је мото скупа „Стоп насиљу“.

– Очекујем да ће нам се, уз централну фигуру, председника Вучића, обратити и људи који подржавају све оно што раде Александар Вучић и Српска напредна странка. Мислим на председавајућег Председништву Босне и Херцеговине Милорада Додика, министра спољних послова Мађарске Петера Сијарта, на људе из јавног живота који нас подржавају, и да ће поруке бити управо онакве какве Србија жели да чује – шта су резултати нашег рада, шта је визија будућности јер кампања „Будућност Србије“ представља оно што радимо у овом тренутку, а за будућност наше државе – нагласио је Зобеница. – То су конкретни пројекти, конкретне цифре, а у светлу наше будућности, с мањим освртом на оно шта раде они који су сушта супротност нама – рушилачки елемент који жели на насилан начин да дође на власт да би опет могао да краде и пљачка, као што је то радио до 2012. године, односно 2016. године у Војводини.

Јављају се људи из Славоније и Барање, Републике Српске и Црне Горе који желе да дођу у петак у српску престоницу

Он је истакао да су суочени с великим проблемом да обезбеде превоз на скуп у Београду за све заинтересоване, и да се јављају и људи из Славоније и Барање, Републике Српске и Црне Горе који желе да дођу у петак у српску престоницу.

– Толико је интересовање људи да не можемо да обезбедимо довољан број аутобуса. Ангажовали смо и туристичке агенције и људе који се баве аутобуским, чак и комби превозом, и то још није довољно за све наше чланове и симпатизере који желе у Београд. Отежавајућа околност је што нема возова ка Београду па смо усмерени на аутобусе и комби превоз. На скуп су сви добродошли, али имамо толики притисак наших чланова који су револтирани и велика је енергија пробуђена тим насилничким понашањем опозиције. Покушавамо да пронађемо превоз у Републици Српској и Мађарској да сви наши људи који то желе оду у Београд 19. априла – открио је Зобеница.

Очекује се да на митингу говоре и председавајући Председништву БиХ Милорад Додик и министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто

Он је најаву опозиционих представника да ће евидентирати оне који одсуствују с радних места у петак окарактерисао као „бесмислице које не завређују коментар“.

Осврћући се на поједине најаве да би у петак могло бити блокаде путева да би се спречила возила с Вучићевим присталицама да дођу до Београда, Зобеница је изразио наду да до тога неће доћи.

– Мислим да опозиција нема смелости да направи било какву блокаду било где. Али сам сасвим сигуран у то да ће, уколико до тога дође, та блокада бити уклоњена за минут и по на било којем путу. Не бих желео да дође до тога јер би то била провокација која имплицира сукоб. Не постоји та сила која може симпатизере и чланове СНС да спрече да дођу у Београд да подрже Александра Вучића – казао је потпредседник Извршног одбора СНС.

А. Савановић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести