Ј. Јоксимовић: ЕУ новац за допремање медицинске опреме

Јадранка Јоксимовић обратила Делегацији ЕУ у Србији са молбом да обезбеди додатну логистичку подршку за 10 летова теретних авиона који ће превозити медицинске уређаје и опрему у Србију
Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović Tanjug (S. Radovanović, arhiva)
Фото: Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић Танјуг (С. Радовановић, архива)

БЕОГРАД: Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић данас се обратила Делегацији ЕУ у Србији са молбом да се из средстава Програма цивилне заштите и јачање отпорности на катастрофе који спроводи УНДП, у вредности од 7,5 милиона евра, обезбеди додатна логистичка подршка за 10 летова теретних авиона који ће превозити медицинске уређаје и опрему у Србију.

Јоксимовић је још једном захвалила на подршци ЕУ која је у овом моменту усмерена на набавку неопходне опреме (респиратора, монитора, маски итд.) и обезбеђење теретних летова којим се оваква опрема довози у Србију.

Из Министарства за европске интеграције подсећају да су министар Јоксимовић, шеф Делегације ЕУ у Србији Фабрици и представница УНДП у Србији Франсин Пикап 20. марта потписали споразум којим је обезбеђена неопходна подршка Европске уније у износу од 7.5 милиона евра за реализацију програма којим се обезбеђује хитна подршка Републици Србији у борби против даљег ширења COVID-19.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести