Јањић: Резолуција ће блокирати услове за наставак дијалога

БЕОГРАД: Одлука Приштине да усвоји резолуцију о наводном геноциду Србије на Косову вишеструко је погрешна - блокираће услове за наставак дијалога, неће решити проблем грађана, као ни појединаца из приштинских власти који ће морати да одговарају за злочине, изјавио је вечерас Душан Јањић из Форума за етничке односе. 
Dušan Janjić Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

"То што ће појединци из косовске власти морати да одговарају не компензује се тако што ће се Србија и Срби проглашавати злочинцима", рекао је Јањић за Тањуг, изразивши жаљење што иза резолуције не стоји искрена жеља суочавања са злочином и осудом злочина већ политичка калкулација о броју гласова.

Он је оценио да је у питању стара идеја албанског политичког руководства која је дошла у погрешно време јер Косово има и обавезу да створи услове за повратак у дијалог.

"Они га блокирају, што је супротно састанку у Берлину, одржаном крајем априла и порукама које су тада послате", указао је Јањић.Приштина је вечерас усвојила резолуцију о наводном геноциду који су починиле српске снаге током сукоба на Косову и Метохији. 

За резолуцију је гласало је 79 посланика, без гласова против, а седници нису присуствовали посланици српске заједнице. 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести