Јанковић одбио стратешку сарадњу са Радуловићем

БЕОГРАД: Покрет слободних грађана Србије Саше Јанковића није прихватио предлог ДЈБ о стратешкој сарадњи на изборима, саопштио је данас Д ЈБ. 
1
Фото: Tanjug

Д ЈБ је медијима послао одговор ПСГ на понуду о сарадњи, упућеној 29. септембра, у коме се наводи да ПСГ основ за заснивање сарадње опозиционих организација види у 11 принципа који су јавно истакнути. 

"Они важе подједнако према свима, без обзира на наше личне односе. Све друге услове и поделе сматрамо сувишним, па и оне које сте ви изнели ад персонем, јер не успевамо да разумемо критеријуме по којима су сачињени", наводи у одговору ПСГ који је проследио Д ЈБ.

Д ЈБ је саопштио да је понуду за сарадњу са ПСГ упутио у тренутку када се још спекулисало о могућим београдским изборима у децембру. 

У тој понуди Д ЈБ је навео да је објавио свој програм за Београд у 20 тачака, понудио ПСГ заједничку листу за београдске изборе и заједничког нестраничког кандидата за градоначелника, те оценио да им нису потребни "укаљани људи", наводећи Драгана Ђиласа, Бориса Тадића и Драгана Шутановца. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести