Јанковић поздравила је усвајање иницијативе о кретању персоналних асистената

Повереница истиче брзу реакцију када су у питању мере предложене у њеној иницијативи
Brankica Janković/Тanjug foto
Фото: Tanjug

БЕОГРАД: Повереница за заштиту  равноправности Бранкица Јанковић поздравила је усвајање иницијативе којом је 26. марта предложила начине за решавање кретања персоналних асистената особа са инвалидитетом који услугу пружају у вечерњим часовима, у време забране кретања прописане мерама за сузбијање ширења епидемије.

Иницијатива се односила и на услуге помоћи и подршке особама са инвалидитетом, које пружају неформални неговатељи, сродници или пријатељи који не живи у заједничком домаћинству, као и за наше грађане које се налазе у терминалној фази болести и које користе услугу палијативне неге у кућним условима, као и особе оболеле од деменције.

Повереница истиче брзу реакцију када су у питању мере предложене у њеној иницијативи, као и све мере које се доносе у циљу заштите здравља становништва, посебно имајући у виду осетљиве и угрожене групе, које се најчешће и обраћају институцији Повереника.

Стављајући свим грађанима и грађанкама Србије на располагање своје капацитете у циљу заштите права и давања потребних информација и обавештења у условима ванредног стања, Повереник за заштиту равноправности наставиће да у складу са законским надлежностима прати стање и континуирано указује на проблеме са којима се суочавају и поводом којих се обраћају најугроженије категорије грађана.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести