Јеремић: Кампања бојкота креће из Шумадије

КРАГУЈЕВАЦ: Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас у Крагујевцу да је "бојкот главна порука опозиционих странака пред престојеће лажне изборе" који ће највероватније бити одржани 26. априла, а потпредседник Народне Странке Мирослав Алексић је рекао да кампања бојкота креће вечерас из центра Србије, из Шумадије.
vuk jeremic
Фото: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Главна порука грађанима Србије је бојкот. Бојкот овог система, бојкот ових лажи поимања политике које је у 2020. године да се човек бави политиком да би себи прибавио неку корист. Све док буде тако, дотле неће бити излечења, рекао је Јеремић и додао да бојкот значи потпуну промену поимања политике и да је бојкот жртва.

Бављење јавним послом у нормалном друштву и земљи треба да значи да се жртвујете за неки виши интерес, за интересе групе људе које је већа од вас, ваше породице. Не можете да паразитирате у овом систему, а да имате било какве аспирације да га промените, нагласио је Јеремић.

Он је рекао да бојкот мора бити потпун и тоталан од бојкота не може бити изузетака.

Драго ми је што је цела права српска опозиција са нама. Они који се још увек премишљају, они нам не требају, истакао је Јеремић и пожелео срећу "онима којима још увек није јасно да се против овог режима не може борити договорима, шибицарењем, прављењем фантомских листа које служе да би се добило још неко одборничко или посланичко место, или још

нека привилегија".

Ми се боримо да у Србији променимо систем, и ту не може бити компромиса, поручио је Јеремић.

Потпредседник Народне Странке Мирослав Алексић је рекао да кампања бојкота креће вечерас из центра Србије, из Шумадије.

"Бојкот је почетак кампање за слободне изборе за које се ми залажемо. Осам година слушамо лажи, понижавања, уцењивања, увреде, омаловажавања, гледамо крађу, пљачку и доашао је тренутак да кажемо: доста је више! Нећемо више да се играмо по твојим правилима", рекао је Алексић.

Време је да не учествујемо на лажним изборима. У бојкоту нема места за оне који су спремни да зарад било каквих политичких интереса и калкулација продају једну такву велику идеју. Нема компромиса уколико желимо да се изборимо за нашу и будућност наше деце, рекао је Алексић.

Руководство Народне странке делило је данас на штанду у главној пешачкој зони у Крагујвцу флајере са позивом на бојкот, а Јеремић и Алексић разговарали су са грађанима.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести