Јеремић: На састанку у четвртак о рејтингу 6 могућих кандидата

БЕОГРАД: Председник Народне странке Вук Јеремић најавио је да ће сутра бити одржан састанак коалиције коју чине та странка и друге опозиционе политичке организације, на којем ће бити ''укрштена два истраживања јавног мњења" о рејтингу шест могућих председничких кандидата.
vuk jeremic tanjug
Фото: Танјуг/ Тања Валић

Истраживање које је представљено Народној странци показало је да су Мирослав Алексић и Здравко Понош ''у доњем дому'', односно да од њих боље стоје нестраначки кандидати, рекао је Јеремић за Н1, саопштено је из Народне странке.

Јеремић је истакао да је позиција Народне странке да би најбоље било да кандидат буде онај ко најбоље стоји у истраживањима јавног мњења.

Народна странка ће разговору приступити у доброј вољи и могли бисмо да прихватимо било кога од шест могућих кандидата, али мислимо да је боље да кандидат буде онај ко је јачи него онај ко је слабији. Ако постоје разлози да кандидат не буде онај ко има најбољи рејтинг, онда нека се отворено каже да нећемо најбољег кандидата него хоћемо неког другог, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да је коалиционим споразумом потписаним са ССП и ДС предвиђено да се о кандидату одлучује консензусом, и додао да ће заједнички кандидат бити предложен у договору чланица коалиције.

Ми нећемо учинити ниједан корак који би довео до раскола у опозицији, јер раскол два месеца пред изборе значи да победа на изборима није могућа. Ако буде раскола, одговорност ће бити на онима који су разбили коалицију, рекао је Јеремић.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести