Јеремић: Не бих да поредим, али, ето...

БЕОГРАД: Председавајући Савеза за Србију Вук Јеремић изјавио је данас да је ирелевантно то што је генералног директора и главног и одговорног уредника РТС-а поставила бивша власт, јер су они данас, како тврди, "најдиректнији спроводиоци" политике актуелне власти.
vuk jeremic
Фото: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Он је тако испред зграде РТС, где је у току блокада СзС тог медија, одговорио на констатацију новинара Прве тв да власт СНС није мењала руководство и уредништво Информативног програма РТС-а.

Јеремић је уз то додао да је то што их је "неко други раније поставио" могуће посматрати кроз питање - "колико је генерала Хитлер наследио, који су били генерали немачке војске када је он дошао на власт, а после под његовим командама, како каже, учествовали у бруталним злочинима....".

Јеремић је, уз приметну иронију, рекао да му није намера да "упоређује Вучића са Хитлером, и Драгана Бујошевића и Ненада Љ. Стефановића са немачким генералима, те додао:

" Ето, пало ми је на памет...".

Јеремић такође тврди да власт демократа није вршила утицај на уређивачку политику РТС, иако је његова супруга у то време била један од уредника Дневника, главне информативне емисије јавног сервиса.

"Напротив", каже Јеремић на питање Танјуга о томе.

Он је рекао да његова супруга није била једини уредник, али и да је Александар Вучић, тада у опозицији, више пута гостовао у Дневнику, што је данас, када је реч о опозицији, каже, тешко замислити.

Он сам је, тврди, тада био у "тежој" позицији:

"Чини се да су тада и власт и опозиција имали бољу прођу од мене, баш зато што ми је супруга тамо", рекао је Јеремић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести