Јеремић о Ђиласовој понуди: Охладити главе и смирити страсти

БЕОГРАД:  Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да су разговори унутра дела опозиције о заједничком деловању тежак процес, да има размимолиажња, те да треба охладити главе и смирити страсти.
Vuk Jeremić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Јеремић је тако одговорио на питање новинара у вези са јучерашњим састанком неколико опозиционих странка и појединаца, те каснијим реаговањем ПСГ Саше Јанковића да се не може сложити са Драганом Ђиласом и његовим погледом на начин сарадње.

"Неопходно је пронаћи ефикасну формулу заједничког деловања целе истинске опозиције", рекао је Јеремић, а под "истинском опозицијом" подразумева оне који ће се обавезати да неће сарађивати са странкама које су на власти.Има на столу више идеја о томе како би могла да делује опозиција на заједнички начин, а све идеје које долазе од самих актера су добродошле, казао је Јеремић. 

Иначе, додаје, Народна странка је на позицији заједничког деловања и нада се да неће бити трајних препрека постизању договора.На питање новинара ко му је ближи, Јанковић или Ђилас, Јеремић је рекао да сматра да је "то питање легитимно", као и да "верује да ће се наћи начин да се превазиђу неслагања и размимоилажења између било кога".

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести